Gebruik de kracht van de Volle maan

Gebruik de kracht van de Volle maan

Onze biologische klok is een klein maar krachtig onderdeel van onze hersenen, dat verantwoordelijk is voor onze dagelijkse ritmes. Het bestaat onder andere uit een centrale klok, deze is verbonden met ons netvlies. De andere (perifere) klokken liggen in onze lever, hart en spieren. De centrale klok registreert de hoeveelheid licht en geeft het sein voor ons slaap- en waakritme.

Tijdens een volle maan is de nacht lichter, waardoor je biologische klok uit balans kan raken. Vaak hoor je mensen om je heen klagen dat ze slecht slapen rond deze tijd. Ook de zwaartekrachtverhouding tussen de maan en de aarde heeft invloed op je slaappatroon en emoties. Het duurt langer om in slaap te vallen, we slapen minder uren en komen niet aan de diepe slaap toe, die we zo hard nodig hebben. Dit heeft weer invloed op je humeur.

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Crystal Clarity Bracelet

De volle maan energie is krachtig en kan gebruikt worden om je persoonlijke groei en ontwikkeling onder de loep te nemen. Waar ben je mee bezig, wat houdt je wakker en waar wordt je gelukkig van.

Het licht van de maan versterkt jouw energie en opent jouw chakra's, de zeven belangrijkste energiecentra in je lichaam. Je negatieve gedachten, zoals angsten en depressies, komen nu naar de voorgrond. Ook je positieve gedachten en emoties zijn nu beter bereikbaar. Gebruik deze tijd om projecten af te ronden en eindelijk je doel te behalen. Probeer mee te bewegen met de kracht van de maan en gebruik haar energie in jouw voordeel. 

Een nieuwe maan is verbonden met de Yin energie, de vrouwelijke energie. Deze energie is passief, donker, koud en ontvankelijk. Een volle maan is verbonden met de Yang energie, de mannelijke energie. Deze energie is actief, licht, warm en beweeglijk. Het is de energie van alles of niets. 

Laat los tijdens een volle maan. Je hebt je best gedaan en nu is het tijd om van je werk te genieten. Gebruik het heldere volle maanlicht om te vergeven. Het is een andere vorm van loslaten. Misschien weet de ander niet eens dat je iets dwars zit. Toch kan het iets zijn wat jou al heel lang tegenhoudt jezelf meer te durven laten zien.

Ga in meditatie, neem een paar diepe ademhalingen en breng je aandacht naar je hartchakra. Laat nu de onrust in je naar boven komen, wat heeft jou getriggerd, wat heeft je uit je slof doen schieten. Dit zijn belangrijke boodschappen uit je onderbewustzijn.

Gebruik het licht en de krachtige helende energie van de volle maan om je donkerste en diepste geheimen te bekijken. Iedereen is er voor jou, ook degene die het slechtste in je naar boven haalt. 

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Grateful Heart Necklace

Neem afstand en probeer het als een objectieve toeschouwer te bekijken. Je zult zien dat er waardevolle lessen en grote leermomenten voor je klaar liggen. Het vergeven van de ander zal jou bevrijden van blokkades. Vaak wist je niet eens dat je tegen werd gehouden door iets wat je al heel lang geleden is overkomen.

Laat je niet afleiden, maar blijf aan jezelf werken. Ieder volle maan is een goed moment om naar binnen te gaan. Het hele universum staat klaar om je een duwtje in de goede richting te geven.


Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,
 Michelle van Jouw Juweeltjes

Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!

Bekijk meer blog posts Bekijk alle blogs