Geniet meer van het leven!

Geniet meer van het leven!

Een van de belangrijkste dingen in het leven is genieten! Vaak gaat daar een periode van gewoon maar doorkabbelen aan vooraf. We zien veel momenten op social media waar mensen een snapshot maken van een 'geniet moment'

Het gevoel van niet genoeg zijn of het niet goed genoeg doen geeft ons dan een steekje in ons onderbewustzijn. Dit seintje kunnen we dan twee kanten op vertalen. We kunnen er nog depressiever van worden of we kunnen het gebruiken als een soort van startsein om ons vooruit te helpen.

We zijn er allemaal al wel eens geweest, je ziet het even helemaal niet zitten. Maar uiteindelijk komen we er dan weer uit. Anders konden we hier niet op terugkijken. Hoe pakken we het aan om steeds vaker de boodschappen van ons onderbewustzijn ten goede te benutten?

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Jungle Fever Bracelet

Als je vaker mijn blogs leest, weet je dat iets wat steeds terugkomt het bewegen van ons lichaam is. Het denken kan ons verlammen of juist vooruit helpen. Lukt het je niet om uit je depressie te komen, begin dan met het bewegen van je lichaam. De energie wordt hierdoor aangezet om in ieder geval niet stil te staan.

Een andere tip die ik je kan geven is het luisteren naar muziek. Je kunt je misschien een prachtig klassiek stuk herinneren of gewoon een vrolijk nummer dat je in je kindheid graag beluisterde. Muziek kan je net als de geur van een bepaald gerecht of parfum terug sturen naar een geluksmoment in je jeugd.

Bel een lieve vriendin op en vertel haar waar je mee zit. Samen komen jullie er zeker weten uit. Ook al heb je misschien niet meteen het antwoord, maar je energie wordt vermengd met de energie van  de ander. Kies op dit soort momenten die vriendin, die van nature het beste in de ander kan zien. Je klagende maatje, kun jij op een ander moment weer helpen. Maar nu is het zaak om uit deze impasse te komen.

Wat ook een positieve uitwerking op je mood heeft is het opruimen of schoonmaken. Maak een beginnetje aan je schuur of een kast, waar je al een hele tijd tegenop kijkt. Iedere keer als je het opgeruimde stukje ziet, wordt je vanzelf getriggerd om het positieve weer te zien.

Waar ik zelf heel blij van word, is het bakken van koekjes. Pak 300 gram speltmeel, 200 gram roomboter, 100 gram bruine suiker en een snufje Himalaya zout. Kneed dit door elkaar.
Rol de stevige massa in een stuk bakpapier en maak er een rol van.  Leg het even in de vriezer. Na een kwartiertje is het klaar om in halve centimeter plakjes te snijden.
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de plakjes op de ovenplaat. Binnen tien minuten heb je je koekjes klaar. Het huis ruikt heerlijk knus, je bent lekker bezig geweest en voor je het weet zit je aan een kopje thee eenvoudig te genieten!

Het kan zo simpel zijn om het leven naar je hand te zetten. Maak er een overlevingsplan van. Zodra je merkt dat je het  even niet ziet zitten, geef dan een van deze tips een kans. Hoe eerder je jezelf kunt opvangen in de neerwaartse spiraal, hoe sneller je weer de andere kant op kunt draaien.

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:  
Loving Rose Quartz Bracelet

Wees lief voor jezelf, je kunt er ook vrede mee hebben dat je je vandaag niet positief voelt. Geef er gewoon aan toe en ga lekker onder een dekentje op de bank. Het leven bestaat uit een aaneenschakeling van momenten. Aan een hoogtepunt gaat vaak een dieptepunt vooraf.

We zijn hier op aarde om de hele schakering van kleuren van emoties te doorleven. Wees dankbaar voor je leven, voor alle kansen die het leven je biedt. Jij bent de hoofdpersoon in jouw verhaal. Het kiezen voor het  goede of het slechte ligt altijd in jouw handen. Diep van binnen weet je wat het beste is!


Stenen die je helpen meer te genieten:

Rozenkwarts: Rozenkwarts staat symbool voor liefde, compassie en emotioneel welzijn. Het kan helpen om een gevoel van innerlijke vrede te bevorderen en je hart te openen voor vreugdevolle ervaringen.

Aventurijn: Aventurijn wordt vaak gebruikt om geluk en voorspoed aan te trekken. Het kan helpen om negatieve energieën te transformeren in positieve, waardoor je je meer ontspannen en optimistisch voelt.

Tijgeroog: Tijgeroog staat bekend om zijn beschermende eigenschappen en kan helpen om angst en twijfel te overwinnen. Het kan je kracht en moed geven om nieuwe avonturen aan te gaan en volop van het leven te genieten.


Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 Michelle van Jouw Juweeltjes 


Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!