Halloween - Een tijd om stil te staan

Halloween - Een tijd om stil te staan

Halloween wordt steeds vaker een feest om je eng te verkleden en elkaar eens flink aan het schrikken te maken. Maar wat weet je eigenlijk over deze dag?

De Kelten voelden dat de sluier tussen leven en dood erg dun was op deze dag en geloofden dat de doden konden terugkeren naar de aarde en een lichaam konden overnemen. De enge maskers en verkleedpartijen van nu stammen hiervan af. Het doel was de kwade geesten op het verkeerde been te zetten en af te schrikken.

Ook werd gevierd dat de oogst binnen was gehaald en veilig gesteld. 1 november werd gezien als het begin van het nieuwe jaar (All Saints Day of All Hallows Day) en 31 oktober, oudejaarsdag (All Hallows Eve), dit is verbasterd naar Halloween.

 


Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op dit juweeltje:
Jasper Golden Hour

 

Trick or treat komt niet bij de Kelten vandaan, maar is een oud christelijk gebruik, waar men van deur tot deur ging om 'zielencake' (in Nederland was dit krentenbrood) te vragen. Als een bedelaar van deze cake kreeg zou hij voor de overleden familieleden bidden, opdat zij de weg naar de hemel zouden vinden.

Weet jij hoe het komt dat de pompoen zo een grote rol in het Halloween verhaal heeft gekregen? De legende gaat dat Jack de duivel voor de gek had gehouden en daardoor bleef leven. Toen Jack uiteindelijk toch overleed, mocht hij de hemel niet in omdat hij een leugenaar was. Maar ook de duivel wilde Jack niet meer opnemen en stuurde Jack terug naar de aarde. De pompoen met een lichtje erin, de Jack-O'Lantern, is het gezicht van Jack.

Halloween is een speciale datum; een tijd om onze geliefde overledenen te herdenken, om misschien een bezoek te brengen aan hun laatste rustplaats of naar een plek waar je heel gelukkige herinneringen aan deze persoon hebt.

 

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op dit juweeltje:
Black Beauty Onyx Bracelet

 

Gebruik de kennis dat de sluier dun is, om het licht te versterken op deze donkere nacht. Je intuïtie is sterk rond deze tijd. De wereld staat op het punt een nieuw tijdperk in te gaan, een tijdperk van liefde en licht.

Je kunt heel eenvoudig een kristal in je hand nemen en deze tegen je hart aan drukken. Denk aan iemand die je onvoorwaardelijk lief hebt, je partner, je kind, je huisdier. Voel hoe je hart groter wordt en ietsje sneller gaat kloppen, stuur deze onvoorwaardelijke liefde je huis in, dan je dorp of stad, dan je land, het continent, de aarde en dan het universum! Voel hoe de liefde zich vermenigvuldigt en laat het dan haar werk doen.

En vergeet niet naar onze Griezelig Echte  Halloween Sale te kijken.

 

Michelle van Jouw Juweeltjes


Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!