Herfstmeditatie - Je mag loslaten

Herfstmeditatie - Je mag loslaten

Het overheersende gevoel wanneer de herfst start is voor mij vaak vooral nostalgie. De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden korter. Natuurlijk geniet ik enorm van de gezellige avonden, maar het blijft altijd een beetje treurig. Wat ik graag doe als ik overvallen wordt door dit gevoel is een Herfst Meditatie.

Leg een mooi comfortabel kussen neer en steek een kaarsje aan. Oranje Calciet, Jaspis of Bergkristal zijn perfect om tijdens de herfst te dragen of om op je altaartje te zetten. Ga in kleermakerszit op de kussen zitten en haal drie keer diep adem, in door je neus en uit door je mond. Laat iedere uitademing net iets langer zijn dan de inademing.

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Crystal Clarity Bracelet

 

Stel je dan het herfstlandschap voor, de prachtige rood/goud gekleurde bomen, de vallende bladeren en de wind die alles opwaait. Voel hoe je emoties je vertellen hoe mooi dit is. Concentreer je dan op het vallende blaadje, de lege takken en de leegte die jij misschien voelt. Probeer hier doorheen te ademen.

Denk terug aan de lente en de zomer, wat heb je allemaal voor leuke dingen gedaan? Je vakantie, je uitjes met familie en vrienden, alles waar je blij van wordt. Breng dan je aandacht naar datgene waar je het afgelopen jaar afscheid van hebt moeten nemen. Dit kunnen verbroken vriendschappen zijn, je vakantieliefde, je oude baan. Je zal versteld staan wat er allemaal op kan komen.

Voel dankbaarheid in je hart, voor wat je hebt mogen meemaken, wat je hebt mogen ontvangen, maar ook voor datgene wat je hebt losgelaten. Je kunt een gevoel van bevrijding ervaren. Het gevoel dat je minder hoeft mee te dragen en dat hetgeen je niet langer meedraagt, geen waarde meer toevoegt aan je huidige moment.


Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Vegan Jasper Protection Bracelet

Je hebt ruimte gecreëerd voor iets nieuws. Zie nu de mogelijkheden die je zou kunnen aantrekken, een nieuwe vriendschap, een uitdagende baan of een andere leuke verrassing van het universum. Neem de tijd om je voor te stellen dat je al hebt wat je wilt. Je hoeft niet te bedenken hoe dit naar je toekomt, dat zal het universum voor doen!

Haal drie maal diep adem en als je voelt dat je er klaar voor bent, open dan je ogen. Je zal merken dat er iets in jou verschoven is. Je energie is nu meer hoopvol en vol verwachting. Volgens de wet van de aantrekkingskracht, zal je nu heel eenvoudig al die mooie dingen naar je toe trekken.

 

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 Michelle van Jouw Juweeltjes



Draag speciaal in de herfst Jaspis of  Bergkristal.


Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!