Wat is meditatie?

Wat is meditatie?

Veel mensen geven mediteren geen kans, omdat het lijkt alsof er zoveel bij komt kijken. Het uiteindelijke doel van mediteren is om dichterbij jezelf te komen. Er zijn verschillende vormen van meditatie. Je kunt zittend, liggend, lopend of zelfs dansend mediteren.

Als je wilt starten met mediteren wordt er vaak gezegd dat je nergens aan moet denken. Maar vaak gaat er dan juist van alles en nog wat door je hoofd heen. Het is daarom beter om je aandacht ergens op te richten.


Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Decisive Jasper Earrings Zilverkleurig

Een simpele truc is om op je ademhaling te letten. Hierdoor wordt het minder gemakkelijk voor andere gedachten om je af te leiden. Een ander hulpmiddel is om je ogen te sluiten. Zo sluit je alle zichtbare afleiding buiten. Je zult meer kunnen horen en voelen. 

Vind stilte in deze drukke wereld, zet de televisie uit, zet de radio uit, kijk niet op je telefoon voor de laatste updates, maar ga naar binnen. Ga echt vinden wat je diepste gevoelens zijn. Probeer je te laten leiden door je eigen intuïtie, je eigen ingevingen.

Kies een moment, waar je ongestoord kunt zijn. Zet je telefoon op vliegtuigstand en ga in kleermakerszit zitten. Zwarte Onyx, Agaat en Jaspis helpen gronden. Houdt deze tijdens het mediteren in je hand of leg ze naast je neer. Zet een timer op 10 minuten. Sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Wat er ook door je hoofd heen gaat, keer steeds terug naar je ademhaling.

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Vegan Black Beauty Bracelet

 
Voel hoe je hele lichaam zich ontspant, hoe je ademhaling steeds rustiger en dieper wordt. Vanuit deze vredige energie kun je beter functioneren. Je bent duidelijker, efficiënter en meer gefocust.

De kunst is om deze kalmte en focus de rest van je dag mee te nemen. Geef het een kans en kijk of meditatie voor jou een anker kan zijn. Laat het je helpen om je dromen en ideeën in daden om te zetten.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,
Michelle van Jouw Juweeltjes

Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!

Bekijk meer blog posts Bekijk alle blogs

Earthing
Earthing
Wat is meditatie?
Wat is meditatie?