Eigenschappen van Rozenkwarts

Werkingen van de steen

Rozenkwarts edelsteen staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde en oneindig resonerende vredigheid. Hoewel rozenkwarts en het hartchakra in basiskleur niet overeenstemmen, roze en groen, is rozenkwarts de ultieme steen voor het hartchakra. De roze weldoener onderwijst de ware essentie van liefde.

De steen heeft een sterke werking op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

Wat Rozenkwarts voor je kan betekenen

  • Emotioneel evenwicht: Rozenkwarts helpt bij het herstellen van emotioneel evenwicht, waardoor je meer veerkracht hebt in stressvolle situaties.

  • Helende energie: Als "Eerste Hulp bij Ongelukken" bevordert Rozenkwarts fysieke en emotionele genezing, vooral na trauma of heftige gebeurtenissen.

  • Vergeving en compassie: Deze steen moedigt vergeving aan, zowel jegens anderen als jegens jezelf, en stimuleert het vermogen om met een mededogende blik naar situaties te kijken.

  • Liefdevolle energie: Rozenkwarts staat bekend om het stimuleren van liefde en compassie, waardoor je meer liefde in je leven kunt ervaren en delen.

  • Stressvermindering: De kalmerende eigenschappen van Rozenkwarts helpen stress te verminderen, waardoor je een gevoel van innerlijke rust en welzijn kunt ervaren.

Geassocieerd met het Hartchakra

Rozenkwarts is sterk verbonden met het Hartchakra, dat gelegen is in het midden van de borst. Het opent en balanceert dit chakra, wat kan resulteren in een toename van liefde, compassie en harmonie, zowel naar jezelf als naar anderen.