Eigenschappen van Turquoise

Werkingen van de steen

Turquoise is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het brengt de chakra's, en daarmee jou, in balans. Als je last hebt van onrust kan de steen kalmerend werken en vitaliseren bij uitputting. Ga alle negatieve energie uit de weg en omring jezelf met vreugde en geluk.

Wat Turquoise voor je kan betekenen

  • Bescherming tegen negatieve energie: Turquoise staat bekend om zijn beschermende eigenschappen, die helpen negatieve energie af te weren en je energieveld te zuiveren.

  • Communicatie en expressie: Deze steen stimuleert open communicatie en zelfexpressie. Het moedigt aan om je waarheid te spreken en bevordert harmonieuze relaties.

  • Emotionele balans: Turquoise bevordert emotioneel evenwicht en innerlijke rust. Het kan helpen bij het kalmeren van stemmingswisselingen en stressvolle emoties.

  • Zelfrealisatie: Turquoise ondersteunt zelfontdekking en bevordert een gevoel van zelfrealisatie. Het helpt je je eigen pad te volgen en je authentieke zelf te zijn.

  • Heilige steen: Turquoise wordt beschouwd als een heilige steen in veel inheemse culturen en wordt geassocieerd met spirituele verbinding en bescherming.

Geassocieerd met het keel- en derde oog chakra

Turquoise wordt vaak geassocieerd met het keelchakra (vijfde chakra) en het derde oog-chakra (zesde chakra). Het keelchakra bevindt zich bij de keel en staat voor communicatie, terwijl het derde oog-chakra zich tussen de wenkbrauwen bevindt en verbonden is met intuïtie en spiritueel inzicht. Het dragen van Turquoise kan helpen bij het in balans brengen en activeren van deze chakra's.