De kracht van conversatie

De kracht van conversatie

We vergeten soms hoe belangrijk het voeren van een gesprek kan zijn. In deze tijd van internet en social media raken we gemakkelijk vervreemd van elkaar. Bak gezellig een cake en nodig een paar vrienden uit. Vraag iedereen de telefoon op vliegtuigstand in de gang te laten liggen.

Het klinkt misschien gek om dit van te voren te plannen, maar als je ziet hoe gewoon het lijkt te worden hoe iedereen naast elkaar in hun telefoontje zitten te staren, is dit geen slecht idee.

 

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Balancing Amazonite Earrings

Je kunt afspreken om vooraf een onderwerp te bedenken of je kunt het eerste gesprek plannen en het gesprek vanzelf op gang laten komen. Neem je voor om geen oordeel te vellen over de mening van de ander en om geen roddelconversatie toe te laten.

Het mooiste is als je een probleem of een gevoel met elkaar kunt delen om mekaar te kunnen supporten. Het aankijken van elkaar tijdens het spreken creëert een verdieping in het gesprek en in de vriendschap of relatie.

Kies in het gezin voor een moment per week om een familiegesprek te doen. Neem hiervoor een spreekstaf, enkel degene die dit voorwerp in handen heeft mag spreken.

Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Amazonite Hope Necklace

Laat iedereen een keer aan het woord. Het zal in het begin wat vreemd aanvoelen, maar als het gesprek eenmaal op gang is kun je een prachtige diepgang binnen je gezin creëren. 

Het is zo belangrijk om te praten met elkaar, laten we dit met ons allen verheffen naar een kunst. De kunst van het converseren.

 

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,
 Michelle van Jouw Juweeltjes 

Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!

Bekijk meer blog posts Bekijk alle blogs