Lente Equinox

Lente Equinox

Je voelt het aan de lucht, de winter loopt ten einde en de zon laat zich vaker zien. Energetisch voel je je hoopvoller en gemotiveerder. We hebben het donker doorstaan, het is tijd voor nieuw leven, nieuwe ideeën en creatieve projecten. Tijd om contact te maken met je vrienden en erop uit te gaan om plezier te maken.

Het begin van de lente wordt ook wel de Equinox genoemd, dit jaar begint het op 20 maart. Het woord Equinox is een Latijnse term, het betekent 'gelijke nacht' - aequus (gelijk) en nox (nacht). De lengte van de dag is gelijk aan de lengte van de nacht. Er is een evenwicht tussen duisternis en licht. Na deze datum zal het licht overheersen en zal de natuur tot leven komen.

 


Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Divine Drop Necklace

 

Er zijn veel vieringen voor het begin van de lente. Ostara, de Germaanse godin van de lente, wordt in veel culturen gevierd. De legende gaat dat ze een keer te laat was voor de lente en een vogeltje vond dat doodgevroren was. Ze vond het zo erg dat ze het weer tot leven wekte, maar de vleugels werden geen nieuw leven ingeblazen. Ostara veranderde het vogeltje vervolgens in een witte haas, die haar eieren verstopt, zodat de kinderen ze kunnen vinden.

Een mooie manier om het begin van de lente te vieren is om op deze dag je groente- of bloemen zaadjes te planten. Houd een intentie in je hart, denk aan welke nieuwe dingen, overtuigingen en praktijken je dit jaar in je leven zou willen uitnodigen. Wanneer je je zaadjes water geeft, houd dit dan in gedachten en koester je dromen.

 


Bekijk het juweeltje van bovenstaande afbeelding:
Tiger’s eye Fortune Bracelet Stack

 

Het begin van de lente is de perfecte tijd om je huis een grote schoonmaak te geven, daarom hebben we de uitdrukking "Grote Schoonmaak". Omdat er op deze dag een evenwicht is tussen licht en donker, is dit ook het perfect moment om een energetische reiniging te doen. Na het schoonmaken van je huis en het wegdoen van spullen die je niet meer nodig hebt, ga je met witte Salie door elke kamer van boven naar beneden om vastzittende energie te reinigen. Zo creëer je ruimte voor nieuwe inspiratie en creativiteit.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,
Michelle van Jouw Juweeltjes


Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!