Acceptatie Meditatie

Acceptatie Meditatie

Een mooie manier om dichter bij jezelf te komen is door in meditatie te gaan. Heel eventjes neem je de tijd om naar je eigen gedachten te luisteren. Je doet je best geen oordeel te vellen over wat er op dat moment in je hoofd rond gaat. Je accepteert jezelf in liefde.


Ga in een gemakkelijke houding zitten, met rechte rug. Dit kan op een stoel of op de grond in kleermakerszit. Je kunt een timer zetten zodat je weet hoe lang je gaat mediteren. Neem een paar diepe ademhalingen en voel bij elke inademing hoe je buik zich zachtjes uitzet. Bij elke uitademing help je rustig mee door je buik liefdevol in te trekken. Zo adem je je longen beter leeg en creëer je meer ruimte voor de volgende inademing. 

 

Na een paar ademhalingen merk je dat je meer gecentreerd bent en dat je hartslag wat omlaag is gegaan. Laat de adem dan zelf het werk doen en geniet van het moment waar je even helemaal niets hoeft.

 

Wat komt er in je op? Bekijk de gedachte van een afstandje en laat hem dan weer rustig los. Je bent hier en het is nu. Voel hoe je adem haar werk doet en kijk opnieuw naar wat er in je opkomt, laat ook deze gedachte weer los. 

 

Geniet van het alleen zijn. Wees lief voor jezelf. Alle gedachten mogen er zijn. Er is geen oordeel, er is geen goed of fout. Het toelaten van alle willekeurige gedachten, brengen je rust, doordat je je nergens tegen af hoeft te zetten. Het is echt oké. 

 

Bij het afsluiten van de meditatie kun je de gedachte binnen laten komen dat je dankbaar bent voor wie je bent. Dat je dankbaar bent voor waar je bent en dat je dankbaar bent voor alles wat je tot nu toe hebt bereikt.

 

Je bent een super mooi mens en de wereld is rijker omdat jij erin rondloopt.

 

Carpe Punctum, pluk het moment en leef met zwier.

Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!

Bekijk meer blog posts Bekijk alle blogs