Pluk het moment...

Pluk het moment...

Door jezelf aan te leren steeds weer in het nu te zijn, zullen we meer en meer kunnen genieten van het leven. Je gedachten zullen je willen vertellen dat je iets beter of anders had kunnen doen. Je zit even niet op te letten en ineens krimp je in elkaar omdat iets door je hoofd heen schiet, waar je jaren geleden iets anders had kunnen doen.

Hoe of wat dit heeft getriggerd is een leuke bezigheid om te onderzoeken. Als je hier echt naar kijkt is ook dit een eindeloze zoektocht naar iets dat je uit het prachtige nu moment probeert te trekken.

Waar gaat het mis? We leven nou eenmaal in een wereld waar we enorm getriggerd worden. Het is niet ongewoon om door een centrum van een stad te lopen en overal en nergens reclameborden en andere publicaties te zien.

Vaak hebben we de telefoon binnen handbereik om, zodra het even te saai of ongemakkelijk wordt, gauw op het schermpje te kijken. Je aandacht gaat naar het leuke filmpje op je schermpje en je zoomt heel gladjes uit van de werkelijkheid.

Laat vaker je telefoon thuis. Ik weet dat er allerlei alarmbelletjes afgaan, om zonder telefoon de deur uit te gaan. Wat als er iets gebeurd... Nog niet zo lang geleden had niemand een smartphone en ging alles ook prima.

Je zult merken dat je meer opkijkt en meer ziet. Het voelt ook meteen iets belangrijker wat je gaat doen. Let op je ademhaling en op hoe je lichaam zich houdt. Is het recht en aanwezig? Of is het voorovergebogen en afwezig? Je houding geeft je een hint van hoe je ervoor staat.

Je zou ook je telefoon mee kunnen nemen en er niet op kijken terwijl je onderweg bent. Oefen jezelf om ieder moment om je heen te kijken alsof er een mooie verrassing op je ligt te wachten. 

Waar jij jezelf steeds laat afleiden ligt een grote schat voor je klaar. Alles waar je over loopt te stressen of te malen bestaat niet echt, het bestaat alleen in je fantasie. Geef jezelf de rust en het vertrouwen om op het huidige moment te vertrouwen.

Carpe punctum, ofwel pluk het moment, is gebaseerd op dit príncipe. Ieder moment heeft iets moois voor jou. Carpe diem, pluk de dag, is ook prachtig, maar dat is misschien voor de gevorderden onder ons.

Dat zijn degenen die ieder moment met zoveel aandacht en overtuiging kunnen leven dat ze dit de hele dag in een gebalanceerde bewustzijn kunnen volhouden. 

Alles werkt mee ten goede en het leven is een spel waarin we alle emoties mogen meemaken. De diepste dalen brengen de grootste overwinningen. Kijk eens terug en zie hoever je al bent gekomen.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes


Uitgelichte juweeltjes van de week

Wekelijks wordt er licht geschenen op juweeltjes die extra aandacht verdienen.

Gebruik de kortingscode SPRANKEL15 voor 15% korting op onderstaande juweeltjes. 

Let op: Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen deze week!

Bekijk meer blog posts Bekijk alle blogs

Earthing
Earthing
Wat is meditatie?
Wat is meditatie?